SOGFBiH U MEĐUGORJU: S migrantskom krizom lokalne zajednice ne mogu se same nositi

Na sjednici Predsjedništva Skupštine Saveza općina i gradova Federacije Bosne i Hercegovine (SOGFBiH), održanoj u utorak u Međugorju, zaključeno je kako se s migrantskom krizom ne mogu nositi same lokalne zajednice na koje je pao taj teret, već da se u rješavanje problema moraju uključiti sve razine.

Također, zaključeno je kako se rješenjima, koja se iznađu, ne smiju bitno remetiti uvjeti života stanovništva lokalnih zajednica, prenosi Fena.

Iz SOGFBiH-a najavili su novi sastanka o migrantskoj krizi kojem bi trebala nazočiti ministrica za ljudska prava i izbjeglice BiH Semiha Borovac i federalni premijer Fadil Novalić.

Inače, jučerašnjoj sjednici nazočio je i ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić koji je predstavnike lokalnih zajednica upoznao s aktivnostima koje provode državne organi u rješavanju problema vezanih za ileglane migracije./HMS/

Najnovije

NJEMAČKA

CDU na videokonvenciji bira nasljednika Angele Merkel

Konzervativci njemačke kancelarke Angele Merkel u petak su započeli virtualnu stranačku konvenciju, dan uoči ključnog glasanja koji će biti prvi korak prema izboru njezinog...