HOĆE LI "PASTI" ODLUKA O ODGODI IZBORA

SNSD uputio inicijativu Ustavnom sudu BiH za ocjenu odluke SIP-a

SNSD je danas službeno uputio Ustavnom sudu BiH zahtjev za ocjenu ustavnosti i zakonitosti odluke Središnjeg izbornog povjerenstva BiH (SIP) da izbori budu odgođeni za 15. studenog.

“U potpunosti smo uvjereni da smo Ustavnom sudu uputili valjanu argumentaciju da je ta odluka donesena u suprotnosti s važećim zakonima. Očekujemo da će zahtjev biti razmatran na prvoj sjednici Ustavnog suda i da će to biti riješeno u najkraćem mogućem roku. Znamo kakav je Ustavni sud BiH, a ovo je još jedan od testova živimo li u iole pristojnom društvu ili u potpunom cirkusu od zemlje koja se zove BiH“, rekao je Radovan Kovačević, glasnogovornik SNSD-a, novinarima u Banjaluci, prenosi Srna.

On je pojasnio da je SIP imao mogućnost izbore odgoditi u određenoj izbornoj jedinici, i to maksimalno za 30 dana.

“Ukoliko je datum izbora bio sporan, onda su mogli pomjeriti izbore sedam dana ranije, a nikako poslije kao što su uradili. Očekujemo da će Ustavni sud prihvatiti naše argumente i da će ova odluka SIP-a biti poništena, te da će se početi urušavati kompletna spirala nezakonitosti u vezi s SIP-om koja je započela onog dana kada su na potpuno nelegitiman i nelegalan način, kršeći zakone, izabrani članovi SIP-a“, naglasio je Kovačević.

On je poručio da je SNSD u potpunosti spreman za izbore, te da inzistira da oni budu održani u zakonskom roku 4. listopada.

“SNSD je spreman ponovo ostvariti pobjedu i nastaviti zajedno s našim građanima razvijati sve lokalne zajednice u Srpskoj”, rekao je Kovačević.

Lokalni izbori u BiH bili su zakazani za 4. listopad , ali ih je SIP prolongirao za 15. studenog./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije