SNIMLJEN PAD Mali zrakoplov srušio se pored autoceste u SAD, nema preživjelih

Mali zrakoplov srušio se jučer navečer na autocestu u Nashvilleu i zapalio, pri čemu je poginulo svih pet putnika u letjelici. Zbog nesreće autocesta je bila djelomično zatvorena, a istraga je i dalje u tijeku, objavila je lokalna policija.

Zrakoplovu je odobreno hitno slijetanje u zračnu luku John C. Tune nakon što je posada oko 19:40 prijavila kvar na motoru i nestanak struje, rekao je glasnogovornik policije Metro Nashville, Don Aaron. Pilot je ubrzo nakon prvog javljanja rekao kontroli zračnog prometa da neće stići do piste.


Zrakoplov je nakon pada eksplodirao u plamenu, rekla je glasnogovornica vatrogasne službe Nashvillea Kendra Loney. “Taj udar je bio katastrofalan i nitko nije preživio”, dodala je Loney. Policija tek treba javno identificirati žrtve i još uvijek radi na utvrđivanju odakle je zrakoplov krenuo.

Svjedoci su izvijestili da se činilo kako sa zrakoplovom “očito nešto nije u redu dok je dolazio iznad međudržavne ceste” i prije nego što se srušio na područje iza dućana Costco uz autocestu I-40 East, rekao je Aaron. “Sreća je da letjelica nije udarila ni u jednu zgradu dok je padala”, rekao je Aaron.

Nacionalni odbor za sigurnost prometa i Savezna uprava za zrakoplovstvo istražit će uzrok nesreće, rekao je. Videozapis svjedoka prikazuje letjelicu u plamenu i dimu, a slike koje je podijelila policija prikazuju unakaženi okvir letjelice okružene hitnim službama na travnatom rubu ceste./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img