KAOS NA CESTAMA

Snijeg uzrokovao nevolje brojnim vozačima u BiH

Zbog novih sniježnih padalina tijekom cijelog dana usporeno se prometuje na dionicama u centralnim, sjevernim i sjeveroistočnim dijelovima zemlje.

Ekipe putnih službi su na terenu i interveniraju na svim mjestima gdje je to neophodno. Zbog izrazito niskih temperatura usporeno je djelovanje posipnih materijala, pa vozače pozivamo na maksimalan oprez.

Kako javlja N1, na cestama u Bosni i Hercegovini dogodile su se mnoge nezgode. Na ostalim dionicama kolovoz je pretežno mokar ili vlažan, a pažnju se skreće na moguću poledicu. Upozorava se i na učestale odrone zemlje ili kamenja. Pozivaju se na vozači da vožnju prilagode uvjetima na putu i ida je posjedovanje zimske opreme zakonski obvezno.

Promet je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila prometuju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Usporeno, zbog radova, prometuje se i na putnim pravcima: Stupari-Živinice, Vitez-Travnik, Živinice-Banovići, Drvar-Bosansko Grahovo, Rogatica-Ustiprača, Gromiljak-Blažuj i Šuica-Tomislavgrad. /HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije