NEVJEROJATNO

Snijeg usred proljeća prekrio Mostar i dijelove Hercegovine

Snijeg je usred proljeća zabijelio Mostar i dijelove Hercegovine, javlja reporter hrvatskog Medijskog Servisa.

Ova iznimno rijetka pojava za ovo doba godine iznenadila je mnoge u Hercegovini, a snijeg i dalje pada uz umjeren do jak vjetar.

Idiličan prizor. Mostarsko naselje Cim prekriveno snijegom. Foto: HMS

Također, u nekim dijelovima Hercegovine snijeg pada pomiješan s kišom i ne zadržava se na tlu.

U višim dijelovima Hercegovine već vlada pravi snježni ugođaj.

Snijeg jače pada i na području Prka prirode Blidinje

Inače, u srijedu se u jutarnjim satima očekuje slab snijeg u središnjim i istočnim područjima. Od sredine dana prema poslijepodnevnim satima lokalno u Bosni može pasti malo kiše. U drugoj polovici dana postupno smanjenje naoblake prvo u Hercegovini, a poslije podne i u Bosni. Vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 0°C, na jugu zemlje do 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 8°C, na jugu zemlje do 11°C.

U četvrtak Federalni hidrometeorološki zavod predviđa umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -9 i -3°C, na jugu zemlje do 2°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 12°C.

U petak se u BiH predviđa sunčano vrijeme uz umjerenu naoblaku. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -6 i -1°C, na jugu zemlje do 3°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 16°C./R. I./HMS/

Najnovije

HAAG

Stanišić i Simatović osuđeni na po 15 godina zatvora za zločine u BiH i Hrvatskoj

Bivšim čelnicima Službe državne sigurnosti Srbije Jovici Stanišiću i Frenkiju Simatoviću žalbeno vijeće Rezidualnog mehanizma za međunarodne kaznene sudove (MICT) u Haagu povećalo je...