VELIKA KLADUŠA

Opozvan Fikret Abdić

Općinsko vijeće Velike Kladuše danas je izglasalo opoziv načelnika Općine Velika Kladuša Fikreta Abdića na inicijativu vijećnika SDA, NES-a, SDP-a, Naše stranke, dva neovisna vijećnika i jednog iz redova DNZ-a, javlja Anadolu Agency (AA).

Aktualnom načelniku Abdiću zamjeraju nerad, višemjesečni izostanak s posla, izbjegavanje suradnje s višim razinama vlasti, nedostavljanje materijala Općinskom vijeću zbog čega je zaustavljen gospodarski i svaki drugi razvoj općine.

“Do pokretanja procedure za opoziv, Abdić gotovo šest mjeseci nije došao na posao nikako. Na području općine stale su sve društvene djelatnosti. Već dvije godine nemamo ni povjerenstvo za izdavanje urbanističkih dozvola. Preko 1.000 zahtjeva naših građana čeka. U ovom gradu se ne događa ništa ni kada je u pitanju putna infrastruktura i izgradnja”, objašnjava Fuad Sulejmanagić, vijećnik NES-a u OV Velika Kladuša.

Emina Ćehić, vijećnica Laburističke stranke i zamjenica predsjedavajućeg OV Velika Kladuša, nije htjela opoziv uvrstiti u dnevni red zbog čega dnevni red nije usvojen nakon čega je prekinula sjednicu Općinskog vijeća Velike Kladuše.

“Predložene izmjene dnevnog reda smo uvrstili u redovitu sjednicu Općinskog vijeća zakazanu za 1. studenog 2021.godine , a za današnju je sjednicu svakako bio obiman dnevni red i zato dopune nismo uvrstili”, kaže Ćehić.

Nakon što su vijećnici Laburističke stranke i uposlenici stručne službe Općinskog vijeća Velike Kladuše napustili sjednicu, nova parlamentarna većina koju čine SDA, NES, SDP, NS, dva neovisna i jedan vijećnik DNZ-a BiH je nastavila s radom.

Usvojen je dnevni red na kojem se nalazi i točka pokretanje procedure opoziva načelniku Fikretu Abdiću.

Nakon izglasavanja opoziva, naredni korak je referendum građana. Ako građani svojim glasanjem potvrde stav većine u Općinskom vijeću, imenovat će se vršitelj dužnosti i raspisati izvanredni izbori za načelnika Općine Velika Kladuša.

Abdić je načelnik općine Velika Kladuša od 2016. godine. Županijski sud u Karlovcu u Hrvatskoj pravosnažno je osuđen za ratne zločine u BiH.

Abdić je prvobitno osuđen na 20 godina, a potom je sud preinačio kaznu na 15 godina zatvora zbog ratnog zločina počinjenog na području Bosanske krajine od 1993. do 1995. godine.

Abdić je odslužio dvije trećine kazne i iz zatvora u Puli pušten je 2012. godine./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

HP MOSTAR

Nove marke HP Mostar „Božić 2021. i Nova godina“

Hrvatska pošta (HP) Mostar prigodnim poštanskim markama tradicionalno obilježava Božić i Novu godinu. Marke se u poštanskom prometu koriste od 1. prosinca 2021. Božić je blagdan...