Hrvatski Medijski Servis

SLUŽBA ZA POSLOVE SA STRANCIMA: Nema dovoljno kapaciteta za smještaj migranata

FotoPrintscreen/Fena

Zamjenik direktora Službe za poslove sa strancima Mirsad Buzar izjavio je na tematskoj sjednici Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH da je Služba prošle godine registrirala i biometrijski obradila blizu 24.000 migranata, od kojih je većina izrazila namjeru za traženje azila. Iako većina njih nemaju dokumente, nedostatak dokumenata ih ne može spriječiti pristupu međunarodnoj zaštiti.

“U prva četiri mjeseca ove godine imamo povećanje za 100 posto migranata u odnosu na isto razdoblje prošle godine, jer ih je registrirano blizu 6.000. Služba je tijekom 2018. i 2019. godine pod nadzor smjestila blizu 90 migranata s područja USŽ koji su narušavali sigurnosnu situaciju na tom području. Trenutno nemamo dovoljan broj kapaciteta za smještaj migranata u imigracijski centar kako bismo smještali migrante i udaljili iz BiH”, kazao je Buzar, prenosi Fena.

Dodao je da Služba za poslove sa strancima, i pored nedovoljnog broja ljudskih kapaciteta, pokušava na efikasan način odgovoriti ovom izazovu.

Tematsku sjednicu posvećenu rješavanju problema u vezi migrantske krize inicirali su zastupnici Zastupničkog doma iz Unsko-sanske županije, budući da je ta županija najviše pogođen migracijama./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte