Sve vijesti

KAKO BI OBUZDALA MIGRACIJE

Slovačka šalje trupe na mađarsku granicu

Novoformirana slovačka vlada najavila je raspoređivanje stotina policajaca i vojnika duž mađarske granice, kako bi obuzdala sve veći broj migranata koji ilegalno prelaze u zemlju, javljaju agencije.

Novoimenovani populistički premijer Robert Fico rekao je da se ilegalna migracija mora kontrolirati, upozoravajući da bi ljudi povezani sa “terorističkim” grupama inače mogli ući u zemlju.

On nije iznio detalje raspoređivanja, ali je u ponedjeljak kasno posjetio jedan od graničnih prelaza kako bi razmotrio mjere.

– Želimo poslati jasan signal da je s novom vladom došao novi pristup ilegalnoj migraciji – rekao je ministar unutarnjih poslova Matus Sutaj Estok.

Obraćajući se novinarima, on je dodao da će “masovne snage” biti raspoređene u obranu graničnih područja s Mađarskom koja nisu službeni prelazi.

Slovačka je nedavno svjedočila sve većem broju migranata i tražitelja azila koji je koriste kao tranzitnu zemlju za prelazak uglavnom iz Srbije preko Mađarske, na putu ka zapadnoeuropskim zemljama.

Prethodna slovačka vlada je 5. listopada nastavila nasumične kontrole na granici s Mađarskom. Odluka je uslijedila nakon što su njeni susjedi iz Europske unije – Austrija, Češka i Poljska – ponovo uvele kontrole na svojim granicama sa Slovačkom kako bi obuzdale migraciju./Fena/HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

PREDSJEDATELJICA VIJEĆA MINISTARA

Krišto u Bruxellesu na političkom forumu o EU integracijama BiH

Predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto boravit će sutra u Bruxellesu, gdje će sudjelovati na Drugom političkom forumu na visokoj razini o EU integracijama...