Sljedećih dana oblačno s kišom

Prije podne je bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Slaba kiša je padala na zapadu i sjeveru Bosne.

Temperature zraka izmjerene u 10:00 sati (°C): Bjelašnica -2; Ivan Sedlo, Livno i Sokolac 8; Prijedor, Široki Brijeg, Stolac i Trebinje 9; Mostar 10; Zvornik 11; Bugojno i Drvar 12; Bijeljina, Sarajevo i Tuzla 13; Banja Luka, Bihać, Gradačac, Sanski Most, Srebrenica i Zenica 14; Neum 15°C;

Danas umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Povremeno kiša može padati na području Hercegovine, sjeveru, zapadu i jugozapadu Bosne. Više padalina se očekuje u poslijepodnevnim i večernjim satima. Vjetar umjeren i jak južnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 18°C.

U subotu 10.2.2024. u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Kiša će padati uglavnom na području Hercegovine, Krajine, središnjem i jugozapadnom dijelu Bosne. Jače padaline se očekuju tijekom noći na nedjelju. Na sjeveru, sjeveroistoku i istoku Bosne lokalno može pasti malo kiše. Vjetar umjeren i jak, s olujnim udarima, južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 18°C.

U nedjelju 11.2.2024. u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme s kišom. Glavnina padalina je na području Hercegovine i jugozapadu Bosne. Vjetar umjerene jačine južnog smjera. Prije podne s jakim udarima. U poslijepodnevnim satima jugo će oslabiti. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 17°C.

U ponedjeljak 12.2.2024. u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme s kišom. Na planinama može padati i snijeg. Vjetar slab, u jutarnjim satima južnog smjera. Tijekom dana vjetar postupno mijenja smjer na sjever i sjeverozapad. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 11°C, na jugu zemlje do 14°C.

U utorak 13.2.2024. pretežno oblačno prije podne. Smanjenje oblačnosti u drugom dijelu dana. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6°C, na jugu zemlje do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 11°C, na jugu zemlje do 15°C./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img