SLJEDBNIK MASOVNOG UBOJICE

Komšić misu za žrtve komunističkog režima nazvao misom u spomen ustaškim zločincima

Neustavni član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, izabran na tu dužnost bošnjačkim glasovima na valu mrženje prema Hrvatima Željko Komšić, koji u svom uredu drži sliku masovnog ubojice Josipa Broza Tita, koji je prema tvrdnjama njemačkog Bilda odgovoran za smaknuće milijun ljudi u komunističkoj Jugoslaviji čestitao je građanima Sarajeva na “dostojanstvenom iskazivanju nezadovoljstva povodom služenja mise u spomen ustaških zločinaca”, piše Hrvatski Medijski Servis.

– Sretan sam zbog činjenice da nas neprijatelji ovog grada nisu nadmudrili. Pozvao sam na oprez, ali već sada je evidentno da su građani ovog grada, uslijed stalnih podmetanja, iskusni borci za svoju i slobodu svih građana – kazao je Komšić, u izjavi koju prenosi Avaz te dodao:

– Sarajevo i Sarajlije istovremeno su pokazali su da ne toleririjau fašizam i da na njega gledaju sa odvratnošću, kao ni to da ne zabranjuju bilo kome da unutar vjerskih objekata promiče bilo kakva uvjerenja za koja promicatelji smatraju da im priliče.

Komšić je naglasio kako su Sarajevo i Sarajlije ponovo podvukli “jasnu razliku izmedu civilizacije i anticivilizacije”.

– Oni koju su se našli na strani anticivilizacije ostali su posramljeni pred licem svijeta, a Sarajevo i Sarajlije na ponos civiliziranom svijetu – poručio je Komšić.

U Sarajevu je danas, kako podsjeća Hrvatski Medijski Servis kardinal Puljić služio svetu misu za stotine tisuća žrtve jugoslovenskom komunističkog režima na Bleiburgu i križnim putevima, te sve žrtve Drugog svjetskog rata i poraća.

Niti kardinal niti bilo tko drugi nije niti negirao, niti veličao niti rehabilitirao žrtve ustaškog režima, kako mu se podmeće, niti bilo kojeg drugog totalitarnog režima. No, žrtve komunističkog režima negirali su upravo oni kojima je Komšić čestitao koji su fašizam pripisivali kardinalu Puljiću dok su “prosvjedno šetali” protiv molitve za žrtve, sa crvenom petokrakom i Titovim slikama, simbolima propalog zločinačkog komunističkog režima./HMS/

Najnovije

SARAJEVO

KONAKOVIĆ – SZIJJARTO: Mađarska želi ubrzanje europskog puta BiH

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković sastao se danas u Sarajevu s ministrom vanjskih poslova i trgovine Mađarske Peterom Szijjártom, s kojim...