SLAVONSKI BROD: Zbog spolnog zlostavljanja djevojčice uhićen svećenik podrijetlom iz Afrike

Zbog spolne zlouporabe djevojčice mlađe od 15 godina policija je kazneno prijavila 47-godišnjeg svećenika jedne slavonskobrodske župe koji je nakon pritvaranja odlukom suda pušten na slobodu uz stroge mjere opreza.

Tvrdi da mu se smješta zbog boje kože

Prema neslužbenim informacijama, riječ je o svećeniku iz Tanzanije na službi u Podvinju kod Slavonskog Broda koji odbacuje krivnju i sumnja da je žrtva mještana koji su iskonstruirali slučaj jer mu nisu naklonjeni zbog boje kože.

Za kazneno djelo spolne zlouporabe navodno ga je prijavila 14-godišnja djevojčica, a riječ je o nedjelu koje ne podrazumijeva spolni odnos, već, primjerice, neprimjeren razgovor ili dodirivanje. Policija je, kako se doznaje, posebno oprezna kada su kao počinitelji prijavljene tzv. osobe od povjerenja poput liječnika, profesora, odgajatelja…

Uhićen je 4. rujna

Glasnogovornica Policijske uprave brodsko-posavske Kata Nuić Hini je potvrdila da je osumnjičeni 47-godišnjak 4. rujna predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u spolnu zlouporabu ženskog djeteta mlađeg od 15 godina.

“Temeljem rješenja nadležnog državnog odvjetništva policijska uprava u cilju zaštite žrtve provodi mjere opreza izrečene osumnjičeniku”, rekla je Nuić Hini.

Doznaje se da mjere opreza podrazumijevaju zabranu pristupa žrtvama i svjedocima, ali i da je osumnjičeni, koji je strani državljanin s prebivalištem u Hrvatskoj, morao predati putovnicu.

U policiji ističu da zbog sprečavanja daljnje viktimizacije žrtve ne mogu iznositi druge pojedinosti slučaja.

Potvrde li se sumnje iz kaznene prijave, osumnjičenom prijeti kazna zatvora od jedne do deset godina./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

MARK ESPER

Američki ministar obrane protiv Trumpa, ne želi slati vojsku na prosvjednike

Američki ministar obrane Mark Esper izjavio je kako ne podržava slanje vojske na prosvjednike zbog smrti Georgea Floyda i rasne nejednakosti, distancirajući se od...