SERIJSKI LAŽLJIVAC

Slavni stručnjak za serijske ubojice lagao je o svemu, pa i ubojstvu vlastite žene

Francuski pisac i samoprozvani stručnjak za serijske ubojice, Stéphane Bourgoin, razotkriven je kao – serijski lažljivac.

Bourgoin je napisao više od četrdeset knjiga koje su se prodale u više milijuna primjeraka, a do nedavno smatran je jednim od najvećih kriminalističkih stručnjaka za ubojice, a pogotovo serijske ubojice. Bio je čest gost u emisijama i dokumentarcima na francuskoj televiziji, a tvrdio je da je intervjuirao više od 70 serijskih ubojica te da je prošao obuku FBI-ja u njihovoj bazi u Quanticu u Virginiji. A da bi stvar bila bizarnija, Bourgoin je godinama isticao i da je njegovu suprugu 1976. ubio serijski ubojica, koji je pri uhićenju dvije godine kasnije priznao ubojstva čak dvanaest osoba, piše Večernji list.

Njegovu mrežu laži razotkrila je tek ovog siječnja anonimna skupina istraživača 4ème Oeil Corporation, a i sam Bourgoin sada je priznao da je o svom životu godinama bezočno lagao. Dao je intervjue brojnim francuskim novinama kojima je otkrio među ostalim i da nikada nije imao ženu koju je ubio serijski ubojica niti je ikad surađivao s FBI-jem, nije intervjuirao Charlesa Mansona, a ni bio profesionalni nogometaš u mladosti, kao što je do tada tvrdio. – Sve priznajem. Sramota me što sam lagao, što sam skrivao stvari. Moje laži su me izmorile.

Mislim da mi je potrebna psihološka pomoć i užasno mi je žao – rekao je Bourgoin koji smatra da je preuveličavao svoje pothvate i lagao o svom životu zato što se nikada nije osjećao dovoljno voljeno i poštovano.

Njegova navodna ubijena žena, također je otkrio, bila je stvarna osoba imena Susan Bickrest. Bourgoin ju je zaista upoznao 70-ih godina na Floridi i ubio ju je serijski ubojica Gerald Stano. No, Bickrest i on nikada nisu bili u vezi, iako mu se, kaže, sviđala. Njen ubojica, Stano, osuđen je za ubojstva 41 žene i pogubljen 1998. godine./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

Uskoro Bike Festival

Međunarodna sportska manifestacija "Blidinje Bike Festival", koja će okupiti sportaše iz više zemalja svijeta, održat će se od 24. do 26. srpnja u Parku...