ODBORNIK U SKUPŠTINI ISTOČNOG SARAJEVA

SLADOJE: Vozilo mi je zapaljeno, probudila nas je eksplozija

Aleksandar Sladoje, odbornik u Skupštini Istočno Sarajevo, koji je nedavno napustio DNS, potvrdio je za “Nezavisne novine” da mu je vozilo zapaljeno, te da su oštećena još tri automobila koja su bila parkirana u blizini njegovog.

“Zapaljen je automobil koji koristimo supruga i ja, noćas oko četiri nas je probudila eksplozija. Šteta je totalna, a nagorjela su još dva – tri vozila”, naveo je Sladoje za “Nezavisne novine”.

Ističe da je iz DNS-a izašao prije tri mjeseca, ali da je još uvijek odbornik, te da nije ni u jednoj stranci. “Zapaljen mi je Mercedes ML, šteta sveukupno iznosi do 25.000 KM, uključujući dva golfa četvorke, te Hyundai, koji je također oštećen”, kaže Sladoje.

Upitan strahuje li za svoju sigurnost, kaže da još nije imao vremena strahovati.

“Gledao sam spasiti što se spasiti može, pošto je to bilo jako blizu kuće. Moglo je sve izgorjeti. Velika je to trauma za obitelj. Strašno, ne znam što da vam kažem. Ne sumnjam stvarno ni na koga. Ja vjerujem u policiju, morat će posvetiti više pažnje s obzirom na ove dvije paljevine koje su se dogodile. Ima dosta kamera, počinitelji se moraju naći“, rekao je Sladoje.

Iz Policijske uprave Istočno Sarajevo potvrdili su da rade na rasvjetljavanju ovog slučaja, koji je prijavljen Policijskoj stanici Istočno Novo Sarajevo jutros oko 4.30.

“Naime, prijavljeno je da u Ulici Jovana Dučića gori jedan putnički automobil. Pripadnici Vatrogasne jedinice grada Istočno Sarajevo sanirali su požar u kojem su vatrom oštećena još tri vozila koja su bila pored zapaljenog vozila”, naveli su iz PU Istočno Sarajevo.

Podsjetimo, nedavno je zapaljen i automobil Predraga Nešića, brata Nenada Nešića, lidera DNS-a i kandidata za ministra sigurnosti BiH.

/HMS/

spot_img

Najnovije

spot_img