ŠKORO: Pogađa nas genocid koji se dogodio nad narodom koji nam je blizak

Kandidat za predsjednika Hrvatske Miroslav Škoro iskazao je u četvrtak poštovanje žrtvama genocida počinjenog nad Bošnjacima Srebrenice istaknuvši kako “nas takav zločin izravno pogađa kada se dogodi nad pripadnicima naroda koji nam je blizak”.

“Kad se negdje dogodi genocid, to je zločin protiv cijelog čovječanstva, protiv svjetske povijesti, protiv svakoga od nas. Kad se takav zločin dogodi nad pripadnicima naroda koji nam je tako blizak, kao što su Bošnjaci, taj nas nečuveni zločin još izravnije pogađa”, objavio je Škoro na svojem Facebook profilu.

Istaknuo je kako je genocid industrijalizirani zločin, zločinačka aktivnost u kojoj je stvoren širok krug suučesnika, od izravnih počinitelja do onih koji su pomagali i sudjelovali u njegovu prikrivanju.

Ocijenio je kako je oblik genocida nad Hrvatima u Domovinskom ratu bio zločin u Škabrnji, kao i događaji u Vukovaru nakon njegove okupacije, ali je međunarodna zajednica samo zločine u Srebrenici prepoznala kao genocid.

Naveo je kako su genocid i priprema genocida nad Bošnjacima u “Bihaćkom džepu” bili jedan od povoda za pokretanje savezničke oslobodilačke akcije Hrvatske vojske, Armije Republike BiH i Hrvatskog vijeća obrane “Oluja”, koja je Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini donijela mir.

“Nakon genocida u Srebrenici stvoren je mir, nesavršen i s nepravednim poretkom, ali mir. Samo oni koji su osjetili strahote rata i genocida znaju koliko taj mir vrijedi, i siguran sam da ćemo ga znati s našim susjedima braniti i razvijati”, poručio je Škoro./Hina/HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

PREMIER LIGA

Everton – Liverpool na rasporedu 21. lipnja

Vodstvo engleske Premier lige u petak je objavilo raspored utakmica za prva tri tjedna nastavka natjecanja koje će započeti 17. lipnja zaostalim utakmicama 28....