PRIDRUŽI SE

Škola glazbe za mlade – projekt Hrvatske glazbe Mostar

Hrvatska glazba Mostar najstariji je puhački orkestar u Bosni i Hercegovini s tradicijom dužom od 130 godina. Nastala u Mostaru davne 1889. godine, Glazba je godinama nositelj kulturnih zbivanja u gradu.

I ove godine organiziraju “Školu glazbe za mlade”. To je projekt koji godinama postoji unutar Glazbe, a kojem je cilj razvoj kulturno-umjetničkog amaterizma kroz sviranje i druženje s vršnjacima. U Glazbi polaznici imaju priliku naučiti notalno svirati puhačke instrumente kao što su klarinet, flauta, saksofon, truba, trombon, tuba, eufonij, korna te i udaraljke (bubnjevi i ksilofon). Dodatna je vrijednost projekta u tome da pojedine instrumente (saksofon, trubu, trombon, tubu, eufonije, kornu, ksilofon) nemaju priliku naučiti nigdje drugo osim u Hrvatskoj glazbi Mostar.

“Ovo je zasigurno jedan od projekata na koji smo najviše ponosni jer kroz projekt dobivamo nove članove i samim tim osiguravamo daljni rad Glazbe. Glazbu čine glazbari, njezini članovi, kojih je svake godine sve više, a samim time imamo mogućnost organizirati i realizirati sve zahtjevnije projekte, što i radimo. Prednost “Škole glazbe za mlade” je i u tomu što polaznici dobivaju instrument od Glazbe te su tako izbjegnuti najveći troškovi. Poželjno je da polaznici imaju osnovno glazbeno predznanje. Projektom se promovira kvalitetna i kulturna inicijativa u gradu Mostaru” – rekli su iz Uprave Hrvatske glazbe Mostar.

Prijaviti se možete na broj 063484826 ili hgmostar@gmail.com. Broj mjesta je ograničen zbog raspoloživih instrumenata./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

NELEGITIMNI ČLAN PREDSJEDNIŠTVA BiH SPOMENUO LEGITIMITET

KOMŠIĆ: Rekao sam Izetbegoviću da u Zagrebu neće nikog šarmirati, samo im daje legitimitet

U izjavi na aerodromu u Sarajevu, prije polijetanja za Bruxelles, drugi bošnjački član Predsjedništva BiH Željko Komšić kazao je kako ne odobrava jučerašnju posjetu...