Hrvatski Medijski Servis
IZ MINUTE U MINUTU

SKANDALOZNO Nikšić legitimno predstavljanje naroda izjednačio s četničkim okupljanjem i nazvao fašizmom

Neovisno o željama pojedinih političkih snaga u Bosni i Hercegovini, a naručito ponovljenim izjavama člana Predsjedništva Milorada Dodika, rješavanje odnosa između Srbije i Kosova nema nikakve poveznice s unutarnjim ustrojem države BiH. Nažalost, u zadnje vrijeme svjedočimo ponovnom oživljavanju političkih inicijativa ne samo negiranja, nego i veličanja ratnih zločina počinjenih u Bosni i Hercegovini u 20. stoljeću sa samo jednim ciljem pokušaja konačne podjele države na tri etnička entiteta, izjavio je predsjednik SDP-a Nermin Nikšić.

On je, kako prenosi N1, dodao da o tome “najzornije svjedoči današnje postrojavanje četnika u Višegradu, ali i inicijative za formiranjem opskurnih komisija koje za cilj imaju revidiranje i krivotvorenje sudski utvrđenih činjenica o počinjenim zločinima protiv Bosne i Hercegovine i njenih građana u posljednjoj agresiji”.

“Teško se oteti dojmu da se radi o sinkroniziranim aktivnostima kojim je krajnji cilj kreiranje atmosfere straha, mržnje i podjela. Nažalost, konačni zaključak koji se nameće jeste da su dijelovi Bosne i Hercegovine u političkom smislu posljednji bastioni fašizma kojeg pojedine institucije i političke stranke otvoreno promiču i zagovaraju. Veličanje četništva, javno pozivanje na tzv. legitimno i nelegitimno pripadanje određenim narodima i druge slične inicijative se ne mogu nazvati nikakvim drugim imenom nego fašizmom. Na njihovu žalost, Bosna i Hercegovine je preživjela i nadživjela sve nasrtaje na njen suverenitet i njen historijski multietnički karakter, dok su zagovornici politika mržnje i podjela redovno završavali na smetljištu povjesti, a tako će sigurno okonočati i današnji promotori takvih ideologija”, zaključio je Nermin Nikšić.

Predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić ovom je izjavom izvrnuo zahtjeve za legitimno predstavljanje konstitutivnih naroda, što nalaže i presuda Ustavnog suda BiH u kovanicu koju je sam kreirao “legitimno pripadanje narodima”,  izjadnačavajući taj zahtjev Ustavnog suda BiH s postrojavanjem četnika u Višegradu, nazivajući jedno i drugo fašizmom, što je najblaže rečeno skandalozno./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte