"SVAKI BUDUĆI UPAD BIT ĆE BESKOMPROMISNO SPRIJEČEN"

SKANDAL: FUP na granici uhitio sanitarnog inspektora bez najave Graničnoj policiji

Pripadnici Federalne uprave policije danas su na Međunarodnom graničnom prijelazu Orašje uhitili jednog federalnog sanitarnog inspektora, saznaje Klix.ba. FUP je izveo ovu akciju na osnovu naredbe Općinskog suda u Orašju, jer se navedeni inspektor tereti za primanje dara ili mita.

Ova informacija potvrđena je spomenutom portalu i iz Granične policije BiH, gdje su naveli da o ovome uopće nisu bili obaviješteni. Kako je rečeno, policijski službenici koji su priveli inspektora su bili u civilu.

“Za sigurnost međunarodnih graničnih prijelaza na teritoriji BiH mjerodavna je samo jedna policijska agencija. Ime joj je Granična policija BiH. Svaki budući nenajavljeni upad i postupanje bez prethodno obavljenog legitimiranja ovlaštenih službenih osoba koji je kao takav i zakonski propisan, bit će ubuduće beskompromisno spriječen kako radi sigurnosti policijskih službenika tako i radi svih onih drugih koji se u tim trenucima zateknu na graničnim prijelazima”, rekao je Klixu Svevlad Hoffman, savjetnik direktora Granične policije BiH./HMS/

spot_img

Najnovije

spot_img