SJEDNICA VIJEĆA MINISTARA: Uskoro formiranje Radne skupine za izmjene zakona o VSTV-u

Ministri u Vijeću ministara BiH na današnjoj sjednici, između ostalog, razmatrali su zaključke Zastupničkog doma Parlamenta BiH, a koji se odnose na rad pravosuđa u BiH s posebnim naglaskom na VSTV BiH.

Ministar pravde BiH, Josip Grubeša, kazao je danas novinarima nakon sjednice da su razmatrani zaključci Doma te da će radna skupina koja treba biti formirana, a koja će raditi na izmjenama i dopunama zakona o VSTV uskoro početi svoj rad, pišu Nezavisne novine.

“Trebalo je početi raditi i ranije, ali nije bilo predstavnika iz Republike Srpske i zbog toga nije počela rad na tom zakonu. Sada smo to riješili i vjerujem da ćemo uspješno raditi”, rekao je Grubeša.

Kazao je da danas ministri nisu raspravljali o migrantskoj krizi s obzirom na to da na sjednici nije bilo ministra sigurnosti Dragana Mektića.

Upitan kada će biti imenovan v.d. ravnatelja državnog zatvora u Vojkovićima rekao je da već razgovara s kandidatima i da će to biti završeno čim odluka bude objavljena u Službenom glasniku BiH.

Grubeša je prokomentirao i činjenicu da će Denis Zvizdić od sutra obnašati dvije funkcije – predsjedatelja Vijeća ministara i predsjedatelja Zastupničkog doma PS BiH, te rekao da se svaki put nada da je ovo posljednja sjednica Vijeća ministara u ovom mandatu.

On je dodao da je tehnički mandat svakako težak i da situacija sa Zvizdićem ništa neće promijeniti./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

ČOVIĆ NA 30. OBLJETNICI HDZ BiH ZENICA

“Ako govorite samo o jednakopravnosti svoga naroda oko toga kompromisa nema, to morate znati”

-Neka ove prigodne aktivnosti koje danas obilježavamo ovdje na početku ove kalendarske godine u Zenici, ova čitava 2020. godina kad je u pitanju Hrvatska...