SKIJANJE

Sjajan rezultat Leone Popović na slalomu u Leviju

Hrvatska 23-godišnja skijašica Leona Popović osvojila je odlično 18. mjesto na drugom slalomu sezone u finskom Leviju.

Popović je zaostala 2.58 sekundi za pobjednicom Slovakinjom Petrom Vlhovom. Ona je i jučer slavila na istoj stazi. Druga je završila Švicarka Michelle Gisin koja je ostala iza Vlhove 38 stotinki. Treća na postolju je Austrijanka Katharina Liensberger, a ona je zaostala 57 stotinki, piše Index.hr.

Hrvatskoj skijašici ovo je drugi najbolji rezultat karijere i najbolji u slalomu u Svjetskom kupu. Bolje je odskijala jedino kombinaciju u švicarskoj Crans Montani kada je završila 17. Na jučerašnjem slalomu je završila 27., a u obje utrke je startala na tek 55. poziciji.
Popović je 21. slalomašica nakon dvije utrke

Petra Vlhova je vodeća slalomašica s maksimalnih 200 bodova i vodeća u ukupnom redoslijedu s 260. Drugoplasirana u ukupnom redoslijedu je Michelle Gisin sa 175 bodova, a treća je Shiffrin sa 125. Leona Popović je sa 17 bodova na 21. mjestu među slalomašicama, a na 32. mjestu ukupnog redoslijeda.

Druga hrvatska reprezentativka 24-godišnja Andrea Komšić završila je prvu vožnju na 50. mjestu sa zaostatkom od 2.81 sekunde za najbržima, odnosno, imala je za sekundu lošije vrijeme od onoga koje je bilo potrebno za plasman u drugu vožnju.

Skijašice će se za bodove u Svjetskom kupu ponovno boriti već za četiri dana, u četvrtak, 26. studenoga, kad je u austrijskom Lechu na rasporedu utrka paralelnog slaloma./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

OTVORENA PRIJE 5 DANA BEZ UPORABNE DOZVOLE

Zenička obilaznica zatvorena zbog hitnih radova na mostu Klopče

Zbog intervencije na dijelu nove Zeničke obilaznice ova dionica autoputa A1 jutros je zatvorena za promet. Kako se navodi iz BIHAMK-a, zbog radova na dilatacijama...