Širokobriješki srednjoškolci zbog požara na trodnevnom odmoru

– Nakon požara u kome je u ponedjeljak navečer oštećena zgrada Gimnazije fra Dominika Mandića u Širokom Brijegu više od 900 učenika nastavu će nastaviti u četvrtak u drugim školskim objektima u tom gradu.

– Učenici bi se trebali vratiti na nastavu u četvrtak. Gimnazija će nastavu održavati u Drugoj osnovnoj školi, dok će Srednja strukovna škola privremeno preseliti u Prvu osnovnu školu. Radi lakše organizacije nastave srednjoškolci će ići u drugu smjenu. Apeliramo na roditelje i učenike na suradnju i razumijevanje, kako bi u ovoj novonastaloj situaciji bilo što manje štete i kako učenici ne bi bili zapostavljeni – izjavila je za Fenu ministrica obrazovanja, znanosti, kulture i športa Županije Zapadnohercegovačke (ŽZH) Daniela Perić.

Požar na zgradi Gimnazije fra Dominika Mandića u kojoj je smještena i Srednja strukovna škola Široki Brijeg izbio je u ponedjeljak u 18:30 sati, a ugašen je u 23:30 sati.

Požar je, prema dostupnim informacijama, izbio u potkrovlju zgrade te se vatra probila na krov nakon čega se dio stropa urušio u hodnik na zadnjem katu. Materijalna šteta pored vatre, nastala je i zbog velike količine vode koja je bila potrebna da se požar ugasi.

Ministrica Perić kazala je kako će se poduzeti sve što je moguće da bi se više od 400 stotine gimnazijalaca i 550 učenika Srednje strukovne škole što prije vratilo u svoju školu.

– Osnivačka i upravljačka prava su na Gradu Širokom Brijegu, a Ministarstvo, kao i cijela Vlada ŽZH-a, je na raspolaganju za svu pomoć koju možemo dati. Grad Široki Brijeg će upravljati renoviranjem zgrade, a Ministarstvo će biti podrška. Crpit ćemo sve moguće izvore financiranja, ali za obnovu će trebati vremena – zaključila je Perić./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img