Hrvatski Medijski Servis

Širokobriješke mame u završnim pripremama za “Slatki Božić svima”

Višemjesečne pripreme za treći “Slatki Božić svima” ovih se dana privode kraju.

Ovogodišnji “Slatki Božić svima” održat će se u nedjelju 9. prosinca 2018., s početkom u 18:30 sati, u prostoru Garden Summer Bara u Širokom Brijegu.

Širokobriješke mame nadaju se da će raznovrsnom ponudom hrane i pića te bogatom tombolom privući što veći broj posjetitelja i uspjeti prikupiti što više novca kako bi uljepšali Božić svim sugrađanima.

Dobar dio posla je urađen, a ove godine smo posebno zadovoljni velikim odazivom naših mama (kao i djevojaka, baka i tata) koji su se uključili u cijelu priču oko “Slatkog Božića”. Najveća briga nam je ovih dana bila vremenska prognoza, ali u pripremi su šatori kako bi se svi zaštitili od kiše koliko je god to moguće, poručuju Širokobriješke mame.

Kako dodaju, već imaju i popise obitelji kojima redovno pomažu, a sugrađani im se još uvijek jave i upozore na neku obitelj, osamljene starce ili ljude kojima treba pomoć oko računa za lijekove, posebna pomagala ili aparate.

Kao i svake godine, potrudit ćemo se napraviti pakete prikladne svakoj obitelji, a dio koji se donira u novcima najčešće se da obiteljima kojima treba za liječenje. Nerijetko se susrećemo s ljudima koji se srame što su se našli u takvoj situaciji da im treba pomoć i teško je što ne možemo osigurati neku trajnu pomoć, ali možemo im barem osigurati topliji Božić. Čujemo puno tužnih priča, uz kavu razmijenimo i suze i zagrljaje, a koliko god nama bilo teško nekom pokucati na vrata, ljudima je još teže to primiti. Nikoga ne treba biti sram što je ostao bez posla ili su mu se nagomilali troškovi bolničkog liječenja, ali smo mi uvijek inzistirali na anonimnosti i nikad nismo objavljivali fotografije ili osobne podatke obitelji u potrebi, ističu Širokobriješke mame.

Prilika je to da organiziramo posebnu večer za naše sugrađane, a rezultat svega toga je neizmjerna zahvalnost ljudi u potrebi. Trudimo se biti transparentni i otvoreni prema javnosti, uvijek kažemo da nas svi mogu posjetiti, pomoći nam pri slaganju i dostavljanju paketa, uvjeriti se u ono što radimo, a usput nam i pomoći jer vrijednih ruka nikad previše, zaključuju Širokobriješke mame.

Sve detalje oko akcije “Slatki Božić svima” možete pratiti na Facebook stranici Širokobriješke mame – mame širokog srca, kao i na Instagram profilu Širokobriješke mame, a priključiti se možete i Facebook događaju Slatki Božić svima 2018, navodi Jabuka.tv /HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte