ŠIROKI BRIJEG: Škola u Provu u novom ruhu

Početak nove školske godine učenici područne škole u Provu dočekat će u obnovljenoj školskoj zgradi.

Uzimajući u obzir važnost obrazovanja, odrađeni su radovi rekonstrukcije kako bi se poboljšali uvjeti za održavanje nastave.

Područna škola u Provu koja je sastavnica Druge osnovne škole Široki Brijeg ovom rekonstrukcijom dobila je novi krov, a izgrađena je i još jedna učionica i nova kotlovnica.

Na školi u Provu dijelom su postavljeni novi otvori, parketi, sanitarna oprema, elektroinstalacije. Postavljena je električna rasvjeta, a uređen je i parter. Također, urađen je i sistem centralnog grijanja.

Dok smo obilazili školu, radovi su se privodili kraju. Kako su nam rekli mještani, u petak je planirana akcija čišćenja školskog dvorišta i prostorija u suradnji roditelja i nastavnog osoblja. Iako će ostati nedovršene sitnice, nastava će se odvijati bez problema i po planu i programu, priopćeno je na službenoj stranici grada.

Vrijednost radova prelazi 100 000,00 KM, a projekt je sa 150 000 kuna financirala Vlada Republike Hrvatske preko Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske. Ostatak sredstava potrebnih za realizaciju osigurao je Grad Široki Brijeg.

Fotografije prikazuje stanje škole krajem mjeseca srpnja i stanje na početku rujna pri završetku radova./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

ODBACILI REZOLUCIJU ZD PARLAMENTA BiH

USVOJILI ZAKLJUČKE: “Neprihvatljive proslave poput Bleiburga od strane vlasti RH”; “Bošnjaci nisu postojali kao nacija”

Narodna skupština Republike Srpske odbacila je večeras "Rezoluciju o poštovanju žrtava fašističkih režima i pokreta" koju je usvojio Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH.Parlament RS...