Hrvatski Medijski Servis

ŠIROKI BRIJEG: Ravnatelju Doma zdravlja 10 mjeseci zatvora

Županijski sud u Širokom Brijegu nepravomoćnom presudom proglasio je krivim Ravnatelj Doma zdravlja Široki Brijeg Mirko Kordić (39) i izrekao mu zatvorsku kaznu u trajanju od 10 mjeseci, te zabranu vršenja dužnosti ravnatelja 3 godine od pravomoćnosti presude, saznaje Hrvatski Medijski Servis.

Optuženi je proglašen krivim zbog kaznenog djela Zlouporabe položaja ili ovlasti za koje kazneno djelo je propisana kazna zatvora od 6 mjeseci do 5 godina.

Mirko Kordić je kao ravnatelj Doma zdravlja Široki Brijeg iskoristio svoj službeni položaj i sebi pribavio protupravnu imovinsku korist u iznosu od 856,00 KM.

U periodu od 22.9.2014. do 12.12.2014. godine za vrijeme dok se nalazio na stručnom usavršavanju u Beogradu, primao je naknade za obavljena dežurstva, iako ih on nije stvarno obavljao.

Dežurstva su obavljali liječnici DZ Široki Brijeg, te liječnik SKB Mostar, kojeg je optuženi osobno angažirao, iako taj liječnik nije imao reguliran radnopravni status sa DZ Široki Brijeg.

Isto presudom optuženi je oslobođen po dvije točke optužnice, zbog odluke o dodjeli šefovskog dodatka za 11 djelatnika DZ Široki Brijeg, te zbog uvećanje osnovne plaće za 50 % glavnoj medicinskoj sestri po osnovu menadžerskog dodatka.

Županijsko tužiteljstvo u Širokom Brijegu uložit će žalbu na predmetnu presudu kako u odnosu na oslobađajući dio presude, tako i na visinu izrečene kazne./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte