Hrvatski Medijski Servis

ŠIROKI BRIJEG: Održano tradicionalno okupljanje Crnolokvana

Foto: Grad Široki Brijeg

U subotu 10. kolovoza u organizaciji udruge Crnolokvani na blagdan sv. Lovre održano još jedno tradicionalno okupljanje Crnolokvana.

Kao i dosadašnjih godina okupio se veliki broj Crnolokvana i njihovih gostiju. Sveta Misa je služena za sve poginule i nestale Crnolokvane u svim ratovima. Misu je predvodio župnik župe Kočerin fra Mario Knezović uz koncelebraciju fra Stanka Banožića, fra Miljenka Miće Stojića i fra Mladena Sesara.

Položeni su vijenci i zapaljene 103 svijeće ispred spomen obilježja za sve nestale i poginule.

Na okupljanju između ostalih su nazočili i gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević, predsjednik Gradskog vijeća Vinko Topić, ministar branitelja u Vladi ŽŽZH Mladen Begić i župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić, rođeni Crnolokvanin.

Okupljanje je proteklo u miru i veselju uz ručak i prigodni glazbeni program, koji je vodio Marinko Mikulić. Nastupili su članovi HKUD-a Kočerin, domaći gangaši i gangašice, guslar Vlado Mikulić i bend mladih Crne Lokve./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte