Široki Brijeg: Održano preventivno predavanje protiv dopinga u sportu

U punoj kino dvorani „Borak“ sinoć je u organizaciji Športskog saveza Širokog Brijega i Udruge građana „Sportom do zdravlja“ održano predavanje o dopingu u sportu.

Mnoštvu okupljenih obratio se mr.sci. Sead Mulić kao službena osoba Agencije za antidoping BiH. U svome jednosatnom predavanju, kojemu su nazočili sportski klubovi, treneri, rekreativci i ljubitelji sporta, upozorio je sve koji se natječu na ozbiljnijoj razini sporta da paze što uzimaju kako ne bi dospjeli na listu onih osoba koje su zbog uzimanja nedopuštenih supstanci privremeno udaljeni iz sporta.

Naglasio je kako su sva ovakva i slična događanja edukacijskog sadržaja i kako se time želi postići prevencija od uzimanja dopinga. Pred kraj predavanja svi prisutni su mogli postavljati pitanja vezana za ovu temu na što je gosp. Mulić rado odgovarao.

Na samom kraju gosp. Mulić nije krio zadovoljstvo te se zahvalio organizatorima na srdačnom dočeku i odličnoj organizaciji koju su pripremili i rekao kako su oni iz Agencije za antidoping BiH uvijek na raspolaganju svima koji žele da ih posjete i održe predavanje.

Podliježući različitim pritiscima, od vlastitog samodokazivanja do utjecaja roditelja, trenera i šire društvene zajednice radi slave i novca, sportaši se često nalaze u iskušenju da koriste zabranjena sredstva u svrhu poboljšanja rezultata, zato su potrebne ovakve edukativne tribine.

Organizatori su se zahvalili osoblju Agencije za antidoping koji su se odazvali njihovu pozivu, svima koji su prisustvovali predavanju, a naročito klubovima koji su došli sa svojim članovima i podržali ovaj hvalevrijedan događaj u njihovu gradu.

Širokobriješki klubovi koji su bili prisutni (Biciklistički klub Široki, Ženski odbojkaški klub Široki, Ženski nogometni klub Široki Brijeg, Karate klub Široki) pridružili su se kampanji „Za sport bez dopinga“ koju provodi navedena agencija./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

IZBORI U HRVATSKOJ

Slaven Raguž čestitao HDZ-u: Čisto su pobijedili

Nositelj liste MOST-a za 11. izbornu jedinicu (Hrvati izvan RH) Slaven Raguž čestitao je HDZ-u na pobjedi na parlamentarnim izborima u Hrvatskoj. U 11....