ŠIROKI BRIJEG: Obilježen ‘Dan narcisa’ uz druženje sa sugrađanima

Danas je na Trgu širokobrijeških žrtava obilježen “Dan narcisa”. Članice Udruge žena liječenih od karcinoma dojke ‘Narcis’ uz pomoć volonterki povodom ‘Dana narcisa’ priredile su druženje sa sugrađanima.

“Dan narcisa” organiziran je prodajom narcisa, cvijeta koji simbolizira život, a sva prikupljena sredstva namijenjena su udruzi NARCIS za prevenciju i rano otkrivanje raka dojke, kao i pomoći za sve oboljele žene. Cilj druženja je upoznati građane o važnosti prevencije kod malignih oboljenja i o svim vidovima pomoći ženama oboljelim od raka dojke.

Članicama Udruge i druženju pridružio se gradonačelnik Miro Kraljević i predsjednik Gradskog vijeća Vinko Topić, čime su iskazali svoju potporu radu navedene Udruge. Iz Udruge su se zahvalili predsjedniku Topiću i gradonačelniku Kraljeviću na bezuvjetnoj podršci njihovom radu.

Kao što je narcis simbol dolaska proljeća, buđenja i novoga rađanja, tako i ova manifestacija ima svoju poruku, a to je poruka radosti življenja i novoga života.

Volonterke su se mogle sresti na ulicama, u kafićima, trgovinama, poduzećima i ustanovama. Nudile su narcis čijom kupnjom ste mogli podržati njih i rad njihove udruge. /HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

ZBOG RASIZMA

U Washingtonu najmasovniji prosvjed do sada

Već dvanaest dana traju prosvjedi nakon ubojstva Afroamerikanca Georgea Floyda u Minneapolisu. Tisuće ljudi okupljaju se u Washingtonu, ispred Bijele kuće, na još jednom...