ŠIROKI BRIJEG: Medicinski otpad pronađen u Duhanskoj stanici ide za Njemačku

Točno 54 bačve medicinskog otpada i raznih kemikalija odvezene su u utorak iz Širokoga Brijega. Razni medicinski otpad, među kojima najviše ima šprica i setova za infuziju, pronađen je početkom listopada tijekom rušenja starih baraka koje su se nalazile u sklopu Duhanske stanice u središtu grada.

Tada su za Bljesak.info iz Službe za gospodarstvo Grada Širokoga Brijega rekli da se otpad prikuplja u plastične bačve te da će one biti skladištene u zatvorenom prostoru do dolaska ovlaštene tvrtke koja će otpad sanirati. Za nepunih mjeseca radnici poslovnice grudske tvrtke Grioss iz Jajca prebacili su bačve s medicinskim otpadom iz zatvorenog skladišnog prostora u kamion te ga prevezli u Jajce. Kako su rekli, otpad će iz Jajca biti prebačen u Njemačku na uništenje.

”Nakon što je medicinski otpad prikupljen u plastične bačve, one su skladištene u zaključani zatvoreni prostor te su ih danas djelatnici ovlaštene tvrtke prevezli u Jajce na daljnje zbrinjavanje. Ukupna masa otpada iznosi 4.118 kilograma”, izjavio je za Bljesak.info Predrag Naletilić, pomoćnik gradonačelnika za gospodarstvo./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije