ŠIROKI BRIJEG: Gradonačelnik Kraljević primio članove ekološke sekcije Prve osnovne škole

Danasje gradonačelnik Miro Kraljević upriličio prijem za članove ekološke sekcije Prve osnovne škole Široki Brijeg.

Članovi ekološke sekcije u posjetu su došli s ravnateljem Miroslavom Hrkaćem, zamjenikom ravnatelja Jozom Pinjuhom i nastavnicom Marijanom Lasić.

Cilj njihove posjete bila je prezentacija aktivnosti u sklopu ekološke sekcije. Bit njihova angažmana ogleda se u podizanju svijesti o zaštiti okoliša. Aktivnosti koje provode odnose se na recikliranja otpada (papir, staklo, plastika….).

Može se slobodno reći kako su učenici ove škole svijest o zaštiti okoliša podigli na višu razinu, a svakodnevne aktivnosti dokaz su njihovi riječi.

Ovom prilikom učenice ekološke sekcije poklonile su gradonačelniku Kraljeviću prigodan poklon, jaslice za Božić napravljene od recikliranih predmeta.

Poručili su kako u predbožićno vrijeme njihova sekcija pravi prigodne predmete od materijala koji se ponovno mogu iskoristiti. Na taj način čuvaju okoliš, a s druge strane njihova aktivnost ima humanitaran karakter.

Predmete prodaju i sav prikupljeni prihod ide potrebitima. Želimo naglasiti kako je ovo sve njihov ručni rad.

Gradonačelnik Kraljević je izrazio zahvalnost na prigodnom poklonu. Poručio je kako podržava njihove projekte i aktivnosti koje su usmjerene na podizanje svijesti o zaštiti okoliša.

Također, poželio im je sve u najbolje daljnjem radu, školovanju uz čestitke povodom Božića i Nove godine./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

Krvavi sukob migranata u Cazinu, troje mrtvih

U mjestu Šturlići kod Cazina, danas oko 17 sati došlo je do velikog sukoba migranata.Prema prvim informacijama stradala su dva migranta.Dolaskom na mjesto, policijski...