ŠIROKI BRIJEG: Braća Kvesić na prijemu u Gradskoj upravi

Danas su gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević i predsjednik Gradskog vijeća Vinko Topić ugostili karatiste Anđela i Ivana Kvesića.

Braća Anđelo i Ivan Kvesić članovi su Karate kluba Hercegovina-Zagreb, inače hrvatski državni reprezentativci, Ivan u kategoriji do 84kg, a Anđelo +84kg. Također, jedni su od najuspješnijih športaša Širokog Brijega, za što su i proglašeni u posljednje tri godine.

Ivan i Anđelo Kvesić osvojili su zlatnu i srebrnu medalju na nedavno održanim Europskim igrama u Minsku.

Ivan Kvesić je u studenome 2018. godine postao svjetski prvak u karateu u poluteškoj kategoriji. Riječ je o najvećem uspjehu u povijesti širokobriješkog sporta kada su individualni sportovi u pitanju. Braća Kvesić trenutno nastupaju na turnirima koji se boduju za Olimpijske igre u Tokiju 2020. Ivan je skoro pa osigurao nastup na igrama, a u borbi za Tokio je i njegov brat Anđelo (kategorija +84 kg) koji vrijedno skuplja bodove.

Trenutno su na odmoru u Širokom Brijegu, a za nekoliko dana idu na visinske pripreme na Kupres. Nakon toga slijedi nastup na Svjetskoj ligi u Tokiju koji se također boduje za plasman na Olimpijske igre 2020. godine.

Gradonačelnik Kraljević je čestitao braći Kvesić na njihovim uspjesima i poželio im još mnogo medalja oko vrata. „Zbog vaših uspjeha i uspjeha naših drugih športaša Široki Brijeg je postao prepoznatljiva športska sredina“, rekao je između ostalog Kraljević. Poručio im je kako će i u budućnosti imati podršku koju zaslužuju.

Braća Kvesić su se zahvalila na potpori u športskoj karijeri uz prigodne poklone koje su uručili gradonačelniku Kraljeviću i predsjedniku Gradskog vijeća Topiću./HMS/

Najnovije

Umrla četverogodišnja kći američkog repera

Lauren Maxwell, četverogodišnja kći repera Fettyja Wapa, preminula je iz još nepoznatih razloga, a vijest o njenoj smrti potvrdila je na Instagram profilu njezina...