Hrvatski Medijski Servis

SIPA uhitila dvije osobe zbog krijumčarenja, pritom otkrili 14 migranata

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u utorak su na području Sarajeva lišili slobode dva lica zbog postojanja osnova sumnje da su počinila kazneno djelo ”organizirani kriminal” u vezi sa kaznenim djelom istog zakona ”organiziranje grupe ili udruženja za izvršenje kaznenog djela krijumčarenje migranata”, priopćeno je iz SIPA-e.

Prilikom realizacije navedenih aktivnosti policijski službenici SIPA-e pretresli su osumnjičena lica, stambene objekte i vozila koja su koristili, te tom prilikom otkrili 14 krijumčarenih lica, državljana Iraka, Irana i Sirije.

Također, prilikom pretresa, navode, privremeno su oduzeti i određeni predmeti koji će poslužiti kao dokaz u daljem kaznenom postupku.

Osumnjičene osobe su privedena u prostorije SIPA-e i nad njima se vrši kriminalistička obrada, nakon čega će, u skladu sa odredbama Zakona o kaznenom postupku BiH, u zakonskom roku biti predane u dalju nadležnost Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte