AKCIJA "BJEGUNAC"

SIPA uhitila 13 osoba, oduzet kokain, bombe i automobili

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) i dalje provode operativnu akciju “Bjegunac” u okviru koje je do sada uhićeno 13 osoba.

Kako je navedeno u priopćenju SIPA-e uhićenja su izvršena na području Bijeljine, Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, Špionice, Pelagićeva i Orašja.

“Uhićenja su izvršena zbog sumnje da su počinili kaznena djela organizirani kriminal u vezi s kaznenim djelom neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz Kaznenog zakona Brčko distrikta Bosne i Hercegovine”, navodi se u priopćenju.

Tijekom dosadašnjih istražnih radnji u predmetu kodnog naziva “Bjegunac” policijski službenici SIPA su otkrili i privremeno oduzeli 82,76 grama kokaina i 27,19 grama smjese, te 5936.012 grama marihuane, tri drobilice, jednu vagu, 170 komada sjemenke indijske konoplje, 105 tableta, streljivo – 82 komada, šest ručnih bombi, dva putnička motorna vozila, 21 mobilni telefon s pripadajućim SIM karticama, uređaj za ometanje signala, 1.515 EURA i 1.500 KM, kao i druge predmete koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku, doaje se u priopćenju SIPA-e.

Uhićene osobe sprovedene su u službene prostorije, nad njima je u tijeku kriminalistička obrada./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

NOVI SPOR

Rusija naredila američkim diplomatima da napuste zemlju

Rusko ministarstvo vanjskih poslova naredilo je osoblju američkog veleposlanstva u Moskvi da napuste tu zemlju do 31. siječnja iduće godine, javila je u srijedu...