SIPA u Rogatici uhitila dvije osobe koje se dovode u vezu sa ubojstvom policajaca?

U zajedničkoj akciji nekoliko bh. policijskih agencija, sinoć su u Rogatici uhićene  tri osobe, od kojih su dvije kriminalistički obrađene u Agenciji za istrage i zaštitu (SIPA) i predane MUP-u Sarajevske županije, dok je jedna osoba puštena na slobodu.

Kako N1 neslužbeno doznaje , prilikom pretrage na Sokocu uočeno je i crno vozilo Range Rover. Isto vozilo s istim ukradenim tablicama primijećeno je u Sarajevu na dan ubojstva  dva pripadnika MUP-a SŽ krajem prošlog  tjedna i kasno sinoć je prevezeno u krug SIPA-e.

Neslužbeno se doznaje  da je jedna od dvije uhićene  osobe već ranije bila uhićena  u sklopu akcije “Volan”.

Akcija Volan je najveća dosadašnja istraga u Bosni i Hercegovini usmjerena protiv autokriminala. U srpnju prošle godine državno tužiteljstvo priopćilo je da je u suradnji s policijskim agencijama uspjelo ‘razbiti’ četiri organizirane kriminalne grupe koje se sumnjiče za krađe automobila na području Sarajevske, Tuzlanske, te Hercegovačko-neretvanske i Zapadno-hercegovačke  županije još od 2011. godine.

Gotovo godinu nakon prvih uhićenja u akciji “Volan” podignuta je optužnica protiv 27 osoba koje dolaze iz oba bh. entiteta. Terete se da su naoružani i maskirani krađe izvršavali specijalističkim alatom i priborom, uz upotrebu radio-stanice podešene na policijske frekvencije kako bi pratili kretanja policije. Ukradena vozila, više od 200, skrivana su uglavnom na području Sarajeva, Lukavice, Pala, Sokoca, a od vlasnika vozila kasnije je iznuđivan  otkup.

Optuženi su se na ročištima pred Sudom BiH u kolovozu izjasnili da nisu krivi.

Akcija će biti nastavljena. U akciji su sudjelovali SIPA i MUP RS uz asistenciju MUP-a SŽ./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

Prije sedam godina posadio 200 sadnica aronije, sada posjeduje 1.500

Manja obiteljska gospodarstva budućnost su domaće proizvodnje, a jedno takvo je plantaža aronije u mjestu Vir kraj Posušja.Miro Lovrić je umirovljeničke dane posvetio uzgoju...