SIPA u Mostaru uhitila “kralja prevara” Radovana Štetića

Pripadnici SIPA-e su sinoć u Mostaru uhitili je hrvatskog “kralja prevara” Radovana Štetića. On je uhićen po međunarodnoj potjernici koju je prije nekoliko mjeseci izdao Interpol u Zagrebu.

Štetić se, kako saznaje “Avaz” sumnjiči da je pomogao Josipu Klemmu, direktoru i vlasniku tvrtke “Klemm security”, jedne od najvećih zaštitarskih tvrtki u Hrvatskoj. Riječ je o aferi teškoj 3,2 milijuna kuna.
U priči o Klemmu, Štetić se sumnjiči da je pronalazio ljude, koji su zatim osnivali razna trgovačka društva. Tim trgovačkim društvima, odnosno ljudima koje je Štetić “postavio” na mjesta odgovornih osoba, “Klemm security” je potom isplaćivao novac za fiktivne usluge, a nakon što je novac bio isplaćen, Štetić ga je, kako se sumnja, podizao i vraćao Klemmu.

Da takav način poslovanja Štetiću nije stran, svjedoči i kazna od tri godine zatvora, koja mu je krajem prošle godine izrečena zbog optužbi da je ustrojio zločinačku grupu koja se bavila prijevarama i krivotvorenjem isprava.

Šteta u toj priči u kojoj je, osim Štetića, optuženo još 15-ak osoba također je bila tri milijuna kuna.

SIPA nastavlja aktivnosti na ovom predmetu radi rasvjetljavanja svih okolnosti u vezi sa boravkom i pružanjem utočišta na teritoriji BiH navedenoj osobi.

Najnovije

PREMIJER LIGA

Borac sve bliže tituli, Vranješ srušio Zrinjski

Nogometaši Borca pobijedili su Zrinjski 2:1 u derbi susret 30. kola Premijer lige BiH igranom u utorak navečer u Banjoj Luci. Banjalučani su opravdali blagu...