IZBORNA PREVARA?

SIPA pretresa stan SDA-ovog zastupnika u ZD Parlamenta FBiH Asima Kambera

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) rano jutros su počeli pretres stambenih objekata u Sanskom Mostu, a jedan od njih pripada zastupniku u Zastupničkom domu Parlamenta FBIH Asimu Kamberu (SDA).

“U tijeku su pretresi na području Unsko-sanske županije zbog postojanja osnova sumnje u izvršenje kaznenog djela iz člana 154. KZ BiH – izborna prevara”, rekao je za Klix.ba glasnogovornik SIPA-e Luka Miladinović.

On je dodao da se o detaljima u ovom trenutku ne može govoriti zbog zaštite policijskih službenika koji poduzimaju mjere i radnje na planskim lokacijama.

Prema prvim informacijama pretresaju se objekti na četiri lokacije.

Kako se neslužbeno saznaje riječ je o predmetu koji vodi Tužiteljstvo BiH protiv nekoliko osoba iz SDA Sanski Most zbog nepravilnosti na posljednjim izborima koji su održani 2018. godine.

Lokalni portal Normala.ba javlja da se Asim Kamber trenutno nalazi u Sarajevu i da bi trebao krenuti prema Krajini po pozivu SIPA-e, kao i njegova tajnica Mirela Husić. U vezu s ovim slučajem se dovodi i Fazir Vukalić, prenosi Klix.ba./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

BIVŠI SUDIONIK U MAJORIZACIJI HRVATA

Jerko Ivanković Lijanović u zatvoru u Zenici

Jerko Ivanković Lijanović, bivši ministar u platformaškoj Vladi Federacije BiH, koja je izabrana, bez sudjelovanja dva HDZ-a za koje je glasovalo blizu 90 posto...