PREVARA I PRANJE NOVCA

SIPA podnijela kaznenu prijavu protiv pjevača Halida Muslimovića

Inspektori Državne agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) podnijeli su jučer kaznenu prijavu Tužiteljstvu BiH protiv pjevača Halida Muslimovića.

Ova informacija potvrđena je za “Glas Srpske” u SIPA.

Poznatog pjevača terete da je počinio kaznena djela pranje novca i prevara i da je stekao protupravnu imovinsku korist od najmanje 209.273 KM.

“Izvješće o počinjenom kaznenom djelu protiv H. M. podnesen je 21. rujna. Oštećena je osoba iz Australije tako da je dovedena u zabludu i da je osumnjičenom u više navrata na svoju štetu putem novčanih transfera ili u gotovini predalo najmanje 209.273 marke. Osumnjičeni H.M. se tereti da je s ciljem prikrivanja izvora i omogućavanja daljeg korištenja, sredstva podizao u gotovini, znajući da su stečena na nezakonit način, odnosno činjenjem kazneno djela prevara”, potvrdili su u SIPA.

Prema saznanjima “Glasa”, oštećena je Sonja Bašić iz Melbournea koja je ranije u javnost iznijela tvrdnje da ju je Muslimović oštetio za oko 400.000 dolara. U listopadu prošle godine u Osnovnom sudu u Banjaluci počelo je suđenje Muslimoviću koji je optužen da je u srpnju 2018. godine verbalno i fizički napao Bašić nakon što je tražila da joj vrati novac koji mu je davala.

Bašić je tijekom svjedočenja otkrila da je Muslimovića upoznala tijekom njegove turneje po Australiji 2015. godine i da mu je tijekom trogodišnje ljubavne veze, uključujući putne troškove i desetine međunarodnih transfera novca putem Western Uniona, na račune Muslimovića prebacila skoro 400.000 dolara.

Ona je tvrdila da joj je obećavao da će joj vratiti novac, a kada je saznala da je obmanuta i da od toga neće biti ništa, doputovala je u BiH i suočila se s Muslimovićem koji ju je, kako se navodi u optužnici, na putu od Prijedora prema Banjaluci u svom vozilu prvo verbalno, a potom fizički napao Bašić. Muslimović je na suđenju negirao sve optužbe tvrdeći da mu je “sve napakirano”./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

NA SPOMENDAN KRALJIČINE SMRTI

U Mostaru sjaji lik kraljice Katarine Kosače

Hercegovske kćeri i sinovi danas su obilježili 542. godišnjicu smrti kraljice Katarine Kosače – Kotromanić posjetom njenog rodnog Stjepan-grada u Blagaju i projekcijom na...