SIPA NESLUŽBENO POTVRDILA: U BiH se vraća 9 ISIL-ovaca

Devet bivših pripadnika Islamske države (ISIL) koji su se borili za ovu terorističku organizaciju bit će deportirano sljedećih dana iz Sirije u BiH.

Ova informacija neslužbeno je potvrđena za Dnevni avaz iz Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA). O dolasku ISIL-ovaca koji su prošli provjere američkih snaga u Siriji obaviještene su i ostale policijske agencije i Tužiteljstvo BiH.

Za šestoricom njih je raspisana crvena Interpolova tjeralica. Među njima je i Hamza Labidi, Senad Kasupović, Jasmin Keserović, Emir Ališić. Neslužbeno, trebao bi biti isporučen i Armin Abdulah Čurt, za kojeg je ministar sigurnosti Dragan Mektić tvrdio da je pobjegao iz zatvora.

U BiH je do sada deportiran samo Ibro Ćufurović iz Velike Kladuše. Njemu se već sudi u Sudu BiH po optužnici Tužiteljstva BiH za pridruživanje i sudjelovanje u stranim paravojnim formacijama./HMS/

Najnovije

BEZ GOLOVA U MOSTARU

Zrinjski i Radnik podijelili bodove

Zrinjski je još jednom podbacio na svom terenu. Radnik je uzeo bod u Mostaru (0:0). Momčad Mladena Žižovića igrala je solidno u prvom ali...