USŽ

SIPA na području uhitila četiri osobe zbog krijumčarenja ljudi

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su na području Unsko-sanske županije realizirali operativnu akciju kodnog naziva „Trst“ i tom prilikom lišili slobode četiri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinile kaznena djela “krijumčarenje ljudi” i “organiziranje grupe ili udruženja za izvršenje kaznenog djela krijumčarenje migranata”.

Istovremeno, akcija kodnog naziva “Trst“ realizirana je na području Republike Hrvatske u suradnji s Europolom i Policijskim nacionalnim uredom MUP-a Republike Hrvatske i tom prilikom su na spomenutom području slobode lišene još četiri osobe.

Naime, postoje osnovi sumnje da su osobe uhićene slobode krijumčarile ilegalne migrante iz Bosne i Hercegovine preko Republike Hrvatske u druge zemlje Europske unije. U ovkiru ovog predmeta, spriječeno je krijumčarenje 45 migranata.

Tijekom akcije pretreseno je pet lokacija u Velikoj Kladuši, Bihaću i Cazinu, prilikom čega je otkriveno i privremeno oduzeto devet mobilnih telefona, jedan laptop i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u kaznenom postupku.

Navedene aktivnosti provedene su po naredbama Tužiteljstva BiH i Suda BiH, u suradnji sa Obavještajno-sigurnosnom agencijom BiH, Službom za poslove sa strancima i MUP-om Unsko-sanske županije.

Nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, osobe lišene slobode će u zakonskom roku biti predane u dalju nadležnost Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, priopćeno je iz Državne agencije za istrage i zaštitu./HMS/

Najnovije

INZKOV ZAKON PREPUN PRAVNIH RUPA

Negiranje ratnih zločina na Stipića livadi i u Briševu bez kazne!

“Trebalo je pobiti ustaše u Briševu”; “Nek’ su platili glavom UZP-ovci na Stipića livadi” - ove dvije objave izazvale bi zgražanje u većem dijelu...