ZDŽ

SIPA lišila slobode dvije osobe zbog krijumčarenja migranata

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) sinoć su na području Zeničko-dobojske županije lišili slobode dvije osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinile kazneno djelo iz članka 189. Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine „Krijumčarenje ljudi“ “ i spriječili krijumčarenje 13 migranata u zemlje Europske Unije, od kojih je devetoro djece.

U sklopu navedenih aktivnosti, policijski službenici SIPA-e pretražili su dva stambena objekta u Sarajevu i tom prilikom otkrili pet krijumčarenih osoba koje nisu posjedovale identifikacijska dokumenta.

Osumnjičene osobe privedene su u prostorije SIPA-e i nad njima se vrši kriminalistička obrada, nakon čega će u zakonskom roku biti predate u dalju nadležnost Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine.

Navedene aktivnosti provedene su po nalozima Tužiteljstva BiH i Suda BiH, u suradnji sa, Službom za poslove sa strancima i MUP-om Zeničko-dobojske županije./HMS/

Najnovije

BJELORUSIJA

Uhićena 32 ruska plaćenika koja su htjela destabilizirati tu zemlju

Rusija je u petak izvijestila da se na njezin teritorij vraćaju 32 borca koja su u srpnju bila uhićena u Bjelorusiji, gdje su optuženi...