SARAJEVO

SIPA izuzima dokumentaciju o Malina respiratorima iz KCUS-a, “Verlaba” i FUCZ-a

Po nalogu Općinskog suda u Sarajevu i Tužiteljstva Sarajevske županije, pripadnici SIPA izuzimaju dokumentaciju o respiratorima “Srebrene maline”.

Pretres se obavlja u kompaniji “Verlab”, koja je radila verifikaciju respiratora, ali i na KCUS-u.

U tijeku je pretres i prostorija Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ).

Glasnogovornica Tužiteljstva Sarajevske županije Azra Bavčić za “Avaz” potvrdila da se od jutros na terenu vrše određene radnje u slučaju predmeta koji je formiran nakon pisma liječnika Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, a u vezi s korištenjem respiratora koje je nabavila “Srebrena malina”.

Potvrđeno je kako je u tijeku izuzimanje dokumentacije iz “Verlaba”, a odnosi se na verifikaciju respiratora.

Aktivnosti su pokrenute nakon pisma liječnika koja su se pojavila u javnosti, a u kojima se govori o katastrofalnom stanju na KCUS-u i navoda da se respiratori „Srebrene maline“ ne mogu koristiti za liječenje Covid pacijenata.

Prije nekoliko dana na KCUS-u su bili tužitelji i sitražitelji Tužiteljstva BiH i sarajevskog županijskog tužiteljstva, ali i inspektori Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA).

Postupajući županijski tužitelji koji su boravili u KCUS-u su Mladen Vukojičić i Meliha Dugalija, koja je zamjenica glavne tužiteljice Tužiteljstva BiH.

U koordiniranoj akciji dva tužiteljstva u KCUS-u je boravio i državni tužitelj Džermin Pašić. On je postupajući tužitelj u predmetu „Fadil Novalić i drugi“. S njim je bio i njegov istražitelj Mirza Jamaković./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

PROGNOZA VREMENA

Evo kad nas očekuje porast temperatura

Danas se u našoj zemlji očekuje pretežno oblačno vrijeme. Tijekom dana ponegdje sa slabom kišom ili lokalnim pljuskovima. Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni. Najviša...