ŽALBE

SIP usvojio prigovore SDP-a i SBB-a na lokalne izbore u Mostaru

Središnje izborno povjerenstvo (SIP) Bosne i Hercegovine na današnjoj hitnoj sjednici dodijelilo je zamjenske mandate za nekoliko vijećnika općinskih i gradskih vijeća zbog ostavki ili odbijanja ranije dodijeljenih mandata.

Na sjednici je prihvaćena žalba Socijaldemokratske partije (SDP) u kojoj je navedeno da nakon objave rezultata za Nijaza Muratovića kandidata BH bloka na lokalnim izborima za Grad Mostar uneseno sedam umjesto 97 glasova te je uvidom u Obrazac za zbirne rezultate utvrđeno da je prigovor osnovan, prenosi Fena.

Prihvaćen je i prigovor Saveza za bolju budućnost (SBB) na izborne rezultate za Grad Mostar.

Naime, dostavljeni su prigovori za biračka mjesta na kojima je uočeno da nakon objave rezultata nisu uneseni preferencijalni glasovi za Aleksandra Pikulu kandidata političkog subjekta “Koalicije za Mostar 2020.”

Kako je na sjednici SIP-a pojašnjeno, uvidom u Obrazac za zbirne rezultate utvrđeno je da su prigovori osnovani te je usvojena odluka kojom su ti prigovori usvojeni, a za tog kandidata bit će uneseni preferencijalni glasovi. /HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

"ČUVAJTE SE LAŽNIH HRVATA"

Njemačka policija uhitila Srbe s lažnim hrvatskim putovnicama

Njemačka policija prije nekoliko dana je objavila priopćenje pod naslovom “Čuvajte se lažnih Hrvata”. U priopćenju navodi kako su 27. srpnja 2021. godine službenici federalne...