SIP TRESE SEX AFERA Subašića optužuju da je poslao pismo mužu navodne Petrićeve ljubavnice

Agencija za državnu službu (ADS) BiH pokrenula je disciplinski postupak protiv Jakufa Subašića, državnog službenika u Tajništvu SIP-a BiH, jer je navodno Subašić 13. travnja 2019. godine u poštanski ured boj 71123, na adresi Zmaja Jovina 9 u Istočnom Sarajevu, predao pismo koje je dostavljeno Esadu Mavriću na adresu Ureda Vijeća Europe u ulici Zmaja od Bosne u Sarajevu kojim se njegova supruga optužuje za ljubavnu vezu s predsjednikom Središnjeg izbornog povjerenstva, odnosno Brankom Petrićem.

Neven Akšamija, direktor ADSBiH, potvrdio je za „Dnevni avaz“ da je Agencija morala donijeti rješenje o disciplinskom postupku jer je to od nje tražio SIP, odnosno zahtjev je, uz određene dokaze u koje se ubraja i videosnimak, dostavio generalni tajnik SIP-a.

No, Akšamija je kazao da je videosnimka zapečaćena i da on, odnosno Agencija, nisu ulazili u zakonitost toga kako je on pribavljen.

-O svemu će odlučivati Disciplinska komisija formirana u ovom predmetu – kazao je Akšamija.

Prema nekim informacijama, snimak koji je dostavljen uz prijavu protiv Subašića potječe iz poštanskog ureda u Istočnom Sarajevu, odakle je navodno odaslano sporno, kompromitirajuće pismo.

Također, prema neslužbenim informacijama, snimak je od pošte u Istočnom Sarajevu zatražio Branko Petrić, predsjednik SIP-a.

„Dnevni avaz“ od jučer istražuje ovu aferu, te s upit o ovoj skandaloznoj situaciji uputili i Subašiću i Petriću, ali i svim ostalim članovima SIP-a BiH, od kojih još čekaju odgovor.

Navedene sarajevske novine neslužbeno doznaju da je Subašić protiv SIP-a pokrenuo postupak pred Agencijom za zaštitu osobnih podataka BiH, kojoj se žalio na Komisiju i njeno postupanje prema njemu.

Petar Kovačević, direktor Agencije, nije htio potvrditi za „Avaz“ informaciju da oni postupaju po Subašićevoj prijavi, jer je kazao da se u takvim slučajevima mora prvo izjasniti prijavitelj.

Kako doznaje „Avaz“, najnovija afera u SIP-u kojom će se baviti Disciplinska komisija okončat će se na način da protiv Subašića nema konkretnih dokaza da je počinio neko kazneno djelo ili prekršaj.

No, postavlja se pitanje tko i kako te na čije zahtjeve distribuira snimke s videonadzora u ustanovama, poduzećima i institucijama u BiH, u ovom slučaju iz pošte.

Doznaje se da je Subašić uzeo godišnji odmor, a da je s posla posljednjih dana odsutna i službenica koja je prozvana za ljubavnu vezu s Petrićem.

Faksimil rješenja ADS BiH o pokretanju postupka protiv Subašića | Foto: Dnevni avaz

/HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije