SIP potvrdio rezultate Općih izbora u BiH

Središnje izborno povjerenstvo  /SIP/ BiH danas je u Sarajevu potvrdilo rezultate općih izbora u BiH održanih 7. listopada, nakon čega počinju teći rokovi za sazivanje sjednica novoizabranih saziva zakonodavnih tijela BiH, Republike Srpske, Federacije BiH i županija.

Na općim izborima birani su Predsjedništvo BiH, Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH, predsjednik i potpredsjednici Republike Srpske te Narodna skupština Republike Srpske, kao i Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH i skupštine 10 federalnih županija.

Prema potvrđenim rezultatima izbora, tročlano Predsjedništvo u naredne četiri godine činit će Milorad Dodik, Šefik DŽaferović i Željko Komšić.

Za predsjednika Republike Srpske izabrana je Željka Cvijanović, a potpredsjednike Ramiz Salkić i Josip Jerković.

Preostalo je da SIP donese odluku o dodjeli po jednog mandata za Narodnu skupštinu Republike Srpske i Predstavnički dom Parlamenta FBiH.

Na općim izborima birana su 42 zastupnika u Parlamentarnoj skupštini BiH, 83 zastupnika u Narodnoj skupštini Republike Srpske, te 98 zastupnika u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH, kao i zastupnici u 10 županijskih  skupština./HMS/

Najnovije

MUP ŽS

U Sarajevu uhitili taksista osumnjičenog za silovanje

Policajci i kriminalistički inspektori MUP-a Županije Sarajevo uhitili su sinoć muškarca koji se sumnjiči da je 17. travnja silovao ženu koja je koristila uslugu...