Hrvatski Medijski Servis

Sindikat policija HNŽ-a najavio prosvjed

Sindikat policije u Hercegovačko-neretvanskoj županiji održat će prosvjed 25. lipnja na lokaciji Sjevernog logora u Mostaru.

“Policija kao garant zaštite osobne, materijalne i svake druge sigurnosti svih u zajednici, kao i ljudskog dostojanstva svakog pojedinca, jednakosti pred zakonom svih, došla je u poziciju da na ovakav način zatraži da se ista prava odnose i na njene članove”, navodi Sindikat u priopćenju za javnost.

Dodaje se kako će prosvjed biti održan u mirnoj i dostojanstvenoj atmosferi s ciljem da se skrene pažnja na nezavidan radno-pravni status svih uposlenih u županijskom MUP-u, posebno u Upravi policije, kao i na probleme činovanja i unaprjeđenja policijskih službenika, neizvršavanja pravosnažnih sudskih presuda, otpočinjanja pregovora u vezi s kolektivnim ugovorom o radu te niz drugih nagomilanih problema iz radno-pravnog statusa uposlenika.

Poseban razlog prosvjeda je odbijanje socijalnog dijaloga poslodavca, odnosno Vlade HNŽ-a, kako bi se konačno našlo rješenje za rješavanje nagomilanih problema u skladu s mogućnostima uz obostrano uvažavanje i poštivanje svih kojih se ova problematika tiče, navodi se u priopćenju./Fena/HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte