OTKRIVENO ZAŠTO JE SEVERINA PISALA PORFIRIJU

Sin joj je, bez njezina znanja, kršten u pravoslavnoj crkvi?

Nakon što su mediji objavili da je Severina navodno uznemiravala patrijarha Porfirija SMS porukama, počelo se uveliko nagađati o razlozima njezinih postupaka.

Severina je, piše Slobodna Dalmacija, preko Porfirija, koji je prijatelj Milana Popovića, nastojala ispraviti nepravdu za koju je smatrala da je učinjena njenom sinu Aleksandru.

Dječak je, navodi se, prvo kršten u katoličkoj crkvi, da bi ga onda pravoslavni svećenik, ne prihvaćajući katoličko krštenje, i bez znanja i suglasnosti majke, ponovno krstio.

Slučaj je za Slobodnu Dalmaciju komentirao don Ivan Čubelić.

“Krštenje je sveti sakrament koji ostavlja neizbrisiv pečat i ne može se primiti nego jedanput. Ako je dijete kršteno u katoličkoj crkvi, nema potrebe za ponovnim krštenjem u pravoslavnoj, jer ga crkve međusobno priznaju.

Ne znam dovoljno o konkretnom slučaju koji spominjete, ali mislim da je moguće da je u pravoslavnoj crkvi samo odrađen dodatni sadržaj koji prati njihovo krštenje, a to je sakrament svete potvrde”, rekao je svećenik./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

ŠIROKI BRIJEG

Svoje stihove govorili pjesnici iz Širokog Brijega, Mostara, Rame, Ljubuškog, Posušja i Imotskoga

Posljednji od četiri književna susreta ovogodišnje manifestacije „Književna večer s književnicima s područja Županije Zapadnohercegovačke“, u organizaciji knjižnica ove županije, upriličena je u Narodnoj...