ŠIMIĆEVI SUSRETI U MOSTARU: Održan Poetski kolaž i položeno cvijeće na spomenik A.B. Šimića

Danas je, u sklopu 56. po redu Šimićevih susreta, u maloj dvorani Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače u Mostaru održan poetski kolaž o Antunu Branku Šimiću. Kolaž su otvorili studenti Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, a zatim su Šimićevu i drugu poeziju recitirali prijavljeni natjecatelji i članovi Šimićevih susreta, piše Hrvatski Medijski Servis.

Na kolažu su prisustvovali, uz zainteresirane goste i ljubitelje Šimićevog lika i dijela, i učenici osnovnih škola A.B. Šimića i Ilije Jakovljevića.

Načelnik općine Grude Ljubo Grizelj, izrazio je zahvalnost organizacijskom odboru i Društvu hrvatskih književnika Herceg-Bosne na omogućavanju organizacije ove manifestacije, te rekao kako je ponosan što se ona održava 56. put.

“Djelo Antuna Branka Šimića je hrvatska kulturna baština, te kulturna baština cijeloga svijeta. Šimić je nedjeljiv, koliko god mi njega usko i zavičajno, iz sebičnih razloga promatrali” rekao je Grizelj.

Nakon Poetskog kolaža, predstavnici Odbora 56. Šimićevih susreta položili su cvijeće na spomenik A.B. Šimića u Mostaru. /HMS/

Najnovije

ZAMJENIK MINISTRA OBRANE BIH

OKOLIĆ: Većina Srba u OS BiH prešla bi u Vojsku Republike Srpske

Većina pripadnika Oružanih snaga BiH srpske nacionalnosti spremna je prijeći u Vojsku Republike Srpske, ako bi bila ponovo formirana, izjavio je za RTRS zamjenik...