Hrvatski Medijski Servis

ŠEPIĆ PONOVNO PREDSJEDNIK Fuad Kasumović napušta Nezavisni blok

Fuad Kasumović | Foto: Fena

Dosadašnji potpredsjednik Nezavisnog bloka i gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović nakon današnjeg stranačkog Kongresa, na kojem je za predsjednika ponovo izabran Senad Šepić, odlučio je napustiti sve funkcije u ovoj stranci, potvrdio je to za Klix.ba.

Kasumović je bio veoma nezadovoljan načinom izbora lidera stranke, a to je danas kazao i na kongresu. Izaslanici koji su lojalni njemu su napustili salu u kojoj se održavao kongres prije proglašenja pobjednika.

Kasumović je vidno nezadovoljan raspletom u NB-u te je potvrdio da napušta stranku u čijem je osnivanju sudjelovao.

Kazao je da je prilikom prebrojavanja glasova bilo dosta malverzacija te da su dodavani glasovi u korist Šepića. Također je kazao da je lider NB-a u vrh stranke doveo ljude koji su na prethodnim izborima osvojili tek nekoliko glasova.

U utrci za lidera stranke bili su Senad Šepić i Fuad Kasumović, a nakon današnjeg glasovanja izabran je dosadašnji lider Nezavisnog bloka koji je dobio 146 glasova, dok je Kasumović dobio 46 .

Kako se doznaje, gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović se kandidirao za predsjednika u posljednji trenutak i to među članstvom nije bilo očekivano.

Nezavisni blok u razdoblju nakon izbora je prošao kroz veoma burno razdoblje, nekoliko članova isticalo je kritike na račun rukovodstva, a iz stranke su isključeni Sadik Ahmetović i Salko Sokolović.

Današnji Kongres Nezavisnog bloka održan je u tajnosti s obzirom na to da mediji nisu dobili nikakvu najavu događaja./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte