Selak Raspudić o raskolu u Mostu: Nino i ja ćemo ubuduće djelovati kao neovisni zastupnici

Paralelno s pregovorima za sastavljanje Vlade Hrvatske, došlo je do raskola u Mostu. Zbog liste za EU izbore posvađali su se, navodno, Marija Selak Raspudić i Marin Miletić. Nakon svađe su i Selak Raspudić i njezin suprug Nino Raspudić navodno odlučili napustiti Most, javlja N1.

Marija Selak Raspudić rekla je na upravo održanoj press konferenciji, da zbog poštovanja kolega iz Mosta pričekala sa svojim obraćanjem za medije kako bi Most u miru predao svoju listu za europske izbore.

“Do našeg razilaženja nije došlo zbog liste za Europski parlament, predmet rasprave među nama bile su nesuglasice oko kampanje i onoga što je njoj prethodilo. Nesuglasice nismo uspjeli razrješiti. Liste za europske izbore samo su bile povod za ovo obraćanje i rasvjetljavanje situacija. Bilo mi je ponuđeno da budem na lisit za Europski parlament, kolega Marin Miletić također je izrazio želju da bude na listi za Europski parlament. S obzirom na činjenicu da se kolega Miletića od mene javno ogradio, smatrala sam da nije primjereno da nosim zajedničku listu”, rekla je.

“I dalje stavljam integritet i principe ispred bilo koji fotelja i to nije pitanje rečenica koje ću govoriti nego konkretnih postupaka i ja sam odustala od nošenja liste za Europski parlament i izglednog mandata. Nemam problem da imamo različita stajališta po nekim pitanja, smatram da smo se u puno pitanja slagala nego što smo se razilazili. U trenutku kada se jedni od drugih počnemo ograđivati ne vidim način da bude vjerodostojni smatram da ne bi bilo vjerodostojno da okrenem glavu na drugu stranu. Nosim zajedničku listu koja nije konzinstetna, a sve samo da se dokopam mandata i smatram da je poštenije da sam odustala od liste i da ostajem djelovati u Hrvatskom saboru”, dodala je.

Selak Raspudić rekla je ako dođe do sklapanja koalicije s HDZ-om da će ta koalicija biti trgovačka.

“U razgovoru s Ninom Raspudićem zaključili smo da nije vrijeme za bacati sidro i bježati na neke bolje funkcije nego ostati ovdje i boriti se za bolju Hrvatsku, nema prodaje i nema predaje. Nino Raspudić nije trebao biti na listi za EP, unatoč uvjeravanjima čelnih ljudi Most on je to odbio jer nije htio varati birače i oboje smo smatrali da to nije primjereno”, pojasnila je.

Selak Raspudić poželjela je svu sreću Mostu na izborima za Europski parlament i rekla da ovu temu neće razvlačiti i prepucavati putem medija. Dodala je da u ovom trenutku ona i Nino Raspudić nastoje djelovati kao neovisni zastupnici.

Odgovorila je na pitanje je li ju razočaralo to što je Most stao na stranu Marina Miletića: “Nije me razočaralo, Most ima svoja tijela, svoje odluke i svoje prioritete i ima pravo donositi svoje izbore. U takvoj konstelaciji ne bila vjerodostojna da sam bila na toj listi.”

Dodala je da je razilaženje rezultat činjenice da se Marin Miletić ogradio od nje: “Svima je jasno da ne bi bilo vjerodostojno da smo na toj listi. Nisam kritički postupila prema njemu jer mu nisam htjela naškoditi tijekom same kampanje, on ima pravo na takav stav i ograđivanje od mene”, objasnila je.

Kazala je da nije pitanje razilaženja u vrijednosti nego koliko su jedni druge spremni uvažavati te dodala da će se Nino Raspudić sam obratiti medijima po tom pitanju.

Ponovno je naglasila da se s Mostom nisu razišli zbog liste za Europski parlament.

“Do razlaza je došlo zbog različitih razloga gdje nismo mogli pronaći zajednička rješenja, zbog poštovanja kolega neću o njima govoriti javno”, objasnila je.

“Ja tu pukotinu nisam kreirala, da nisu izašle sve informacije ovo ne bi ni bio predmet rasprave”, dodala je./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img