NJEMČKA

Seksualni radnici traže dozvolu za rad nakon pandemije

Udruga koja okuplja radnike u njemačkoj industriji seksa pozvala je da se ukinu restriktivne mjere koje se odnose na njezin rad, a donesene su zbog pandemije koronavirusa.

Nije opravdano više zatvarati bordele i braniti prostituciju, objavila je udruga u pismu upućenom na adrese 16 članova njemačkog parlamenta koji su nedavno pozvali na zabranu plaćanja seksualnih usluga.

S obzirom na činjenicu da opada širenje zaraze koronavirusom diljem zemlje industrija koja nudi seksualne usluge mora biti u mogućnosti “ponovno zaraditi primanja i ponuditi klijentima dobru uslugu koja je ljudska i za njih vrlo važna”, navodi se u pismu.

Tijekom krize s koronavirusom takva usluga mogla bi biti “od egzistencijalne važnosti” za klijente, navodi njemačka udruga radnika seksualne industrije.

Utvrđen je i detalja plan higijenskih mjera te je predstavljen političarima.

Udruga nadalje ističe da su seksualni radnici posebno zainteresirani za higijenu i svoje zdravlje s obzirom na to da je to “njihov kapital”./Hina/HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

BIVŠI PREDSJEDNIK HRVATSKOG SABORA

REINER: Prednost HDZ-a zaslužena je radom tijekom cijelog prošlog mandata

Kandidat HDZ-a u 1. izbornoj jedinici Željko Reiner izrazio je u nedjelju zadovoljstvo rezultatom izlazne ankete, po kojoj HDZ ostvaruje 61 mandat, poručivši kako...