SEFIĆ SASLUŠAN U NOVOM SADU: Određen mu ekstradicijski pritvor do dva mjeseca

Viši sud u Novom Sadu odredio je rano jutros ekstradicijski pritvor Sanjinu Sefiću koji je pregazio dvije djevojke u Sarajevu i potom pobjegao u Srbiju.

On je noćas priveden sudu, saslušan i određen mu je ekstradicijski pritvor do dva mjeseca, precizirala je glasnogovornica Višeg suda u Novom Sadu Ivana Karapandžić u izjavi za Tanjug.

Ona je dodala da je sud o odluci obavijestio Ministarstvo pravde, kao i organe BiH koji trebaju u roku od 18 dana dostaviti zamolnicu za izručenje s pratećom dokumentacijom zbog čega ga potražuju ili da traže eventualno produženje tog roka.

Nakon prijama zamolnice odlučivat će se o ispunjenosti uvjeta za izručenje, napomenula je Karapandžić.

Kantonalni sud u Sarajevu jučer je izadao naredbu za raspisivanje potjernice za Sefićem te donio rješenje kojim mu je određen pritvor.

Nemanja Pantić, načelnik Odeljenja za medije i komunikacije MUP-a Srbije je rekao da je od MUP-a Federacije BiH u utorak oko 23.45 sata dobio obaveštenje da je Sanjin Sefić, prema njihovim podacima, prebjegao u Srbiju na graničnm prelazu Uvac, što je MUP Srbije, kako je rekao, potvrdio. /HMS/

Najnovije

HAAG

Stanišić i Simatović osuđeni na po 15 godina zatvora za zločine u BiH i Hrvatskoj

Bivšim čelnicima Službe državne sigurnosti Srbije Jovici Stanišiću i Frenkiju Simatoviću žalbeno vijeće Rezidualnog mehanizma za međunarodne kaznene sudove (MICT) u Haagu povećalo je...