KRENULA U KONTRANAPAD

SEBIJA IZETBEGOVIĆ: Bit će tužbi, skupljajte pare

Nakon što je Tužiteljstvo Kantona Sarajevo (KS) potvrdilo da je formiralo predmet u okviru kojeg će biti provjereno obrazivanje Sebije Izetbegović, generalne direktorice Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS), je danas poručila da je njena akademska karijera neupitna, te da će biti tužbi.

“Moja akademska karijera je neupitna i tužit ću sve one koji su tvrdili drugačije u pokušaju narušavanja mog ugleda. Neka počnu skupljati pare za plaćanje odštete”, poručila je Izetbegović za N1.

Navela je da je krajnje vrijeme da Tužiteljstvo uradi provjeru i da se prekine ova, kako je kazala, odvratna i agresivna hajka koja je usmjerena prema njoj.

“Sasvim sam svjesna činjenice da će nakon toga biti izmišljen novi razlog za napade na mene, ali mi je i drago da će se svi uvjeriti da ove napade vode oni koji su preko veze završavali fakultete, pa i ne znaju kako se istinski ostvaruje akademska karijera. Također im poručujem: nikada preko mene neće zapošljavati preko veze i bez natječaja, niti kupovati opremu i lijekove bez tendera, otvarati privatne fakultete ponižavajuće niskog nivoa, krasti jajne stanice ženama niti lagati pacijente o dijagnozama. U mom putu napredovanja morala sam proći sve provjere predvođene Zakonom o visokom obrazovanju. Osim toga, Tužiteljstvo će provjeriti i sve one rukovoditelje i uposlenike koji su uzimali moj dosije koji se nalazi na Medicinskom fakultetu i utvrditi što i tko je uzimao i otuđivao iz istog dokumentaciju”, navela je ona.

Istakla je da nema pristup svom dosijeu, a da je obveza fakulteta da ga čuva./HMS/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

ŠIROKI BRIJEG

Svoje stihove govorili pjesnici iz Širokog Brijega, Mostara, Rame, Ljubuškog, Posušja i Imotskoga

Posljednji od četiri književna susreta ovogodišnje manifestacije „Književna večer s književnicima s područja Županije Zapadnohercegovačke“, u organizaciji knjižnica ove županije, upriličena je u Narodnoj...